Uitgezonden leden

Familie Rietveld

Wilbert en Marieke Rietveld zijn samen met hun kinderen Doortje, Lucas en Daniel uitgezonden voor Mission Aviation Fellowship (MAF) naar Indonesië. 

Wilbert leidt daar vanuit hun woonplaats op het eiland Papoea het regionale IT Tech Team. “Dagelijks gebruik je al je beschikbare creativiteit bij het bedenken van oplossingen om de IT systemen operationeel te houden in deze tropische context,” zegt Wilbert. Als hij zijn werk beschrijft komen de woorden satelliet schotels, straal antenne’s, bliksem beveiliging, veel reizen, opleiden van lokale medewerkers, maatwerk, remote support en programmeren meerdere keren aan de orde. Wilbert: “Ik geniet van mijn werk. Vaak kom ik in aanraking met uitdagingen waar ik in Nederland nog nooit iemand mee heb zien stoeien. Het voelt goed als je dan met minimale middelen zoals stroom en internet het toch voor elkaar krijgt om een luchtvaart organisatie te ondersteunen met een stabiele IT infrastructuur.”

Mission Aviation Fellowship, kortweg MAF, is met 130 vliegtuigen ’s werelds grootste onafhankelijke non-profit vliegorganisatie. “Gods Woord en Gods Liefde op de meest efficiënte en effectieve wijze tot aan de einden der aarde brengen”, dat is al ruim 60 jaar de missie van MAF. Als interkerkelijke organisatie werken we samen met kerken en hulporganisaties.

Van de tien locaties van MAF in Indonesië, zijn er vijf op Papoea en daar liggen ook de grootste uitdagingen op het gebied van ICT. De lokale bevolking, kerken en zendingsorganisaties maken dankbaar gebruik van de mensen, materialen en post die MAF invliegt en van de communicatiemogelijkheden die MAF hen biedt. MAF houdt communicatienetwerken in stand op plaatsen waar anders geen verbinding zou zijn. Radio- en satellietcommunicatie zijn onmisbaar om de hulpvluchten van MAF te coördineren. Bovendien worden totaal afgelegen zendingsposten en hulpverleners dankzij de netwerken van MAF in staat gesteld om contact te onderhouden met centrale posten en het thuisfront.

U helpt mee door te bidden voor Wilbert, Marieke en hun kinderen. Gebedspunten worden in de Marnixbode, de weekbrief en hun nieuwsbrief vermeld. Wilt u de Nieuwsbrief ontvangen, meldt u dan aan via tfc@rietveldwerkers.nl

Daarnaast zijn zij voor hun levensonderhoud volledig afhankelijk van de financiële steun van supporters. U kunt supporter worden via www.maf.nl/rietveld. Elke euro die u geeft komt volledig ten gunste van Wilbert en Marieke Rietveld.

De uitzending van de familie Rietveld wordt mede mogelijk gemaakt door Zending Gereformeerde Gemeenten (ZGG).